vett och etikett

så här tycker jag
faktiskt:

om man ringer till någon,
man hör att denna sover, men frågar ändå :
vad gör du?
man får svaret:
Jag sov

om man eg. inte vill något, skyndar man sig att be om ursäkt och lägga på. Inte börja dalta. (inte om man till och med vet att personen i fråga faktiskt behöver sova.
Eller:
så skyndar man sig att säga det som är viktigt att det kommer fram.

Punkt.







(undantag kan gälla ibland, om det är jag som ringer.........) 

bomull i öronen...

bomull  öronen och ett hårband för ögonen....

nää.. jag såg nog inte klok ut....
men vad gör man inte för att få sova?
- jag kunde till och med ha fönstre´t öppetfrån att jag la mej till´s... ja, jag har inte stängt det än...

såå... man kanske ska gå ner på apoteket och köpa ett par riktiga öron proppar i stället.....


länkar

men va fasen funkar det aldig när jag länkar för????
 är det nån som kan tala om det för mej??

:=)

När jag inte kan sova och ingen annan i min närhet, kan tänka sej att ställa upp och vara vaken med mej, är det Tur att det finns någon som ställer upp! ( även om det är på msn och typ hur många mil som helst härifrån, så .... ja, tanken är det väll som räknas... för det mesta!

den jag pratar om är killen på följande bild. bilden representerar ett sånt där tillfälle som avslutar mitt förra inlägg!

image34

hjärnkapacitet

Hjärnan sägs ha en stor kapacitet.
en kapacitet att få plats med mycket.

Vissa kvällar är det tveklöst att mycket samlats i den.

ofta när det ger sig till känna, blir det tydligt för mej att hjärnan har större kapacitet att samla , än att hålla ordning och reda på det som samlats!
eller... ofta tycker jag att det bukar samlas bra, och hållas i bra fack, men plötsligtär det som att tappa en hög papper och allt blir i oordning!


lyckligtvis finns det åxå mycket samlat, som inte behöver sorteras och redas ut... sånt som bara finns för att minnas och tänkas på...  och må bra av!
men även dessa minen håller mej ofta vaken. Att ligga och tänka på trevliga stunder får det lixom att krypa i mej och bara villa studsa omkring:D.....

ikväll är nog en sån kväll. kanske bara för att det vart en så bra dag:)


Don´t wanna go to bed

oooj vad fort dagarna går när man är ledig
jag tycker knappt jag hinner vakna innan jag ska sova!
me likie 

I går blev det
    (efter en timmes frukost (bestående av en hel tallrik marsansås med blåbär och banan och en supermumssmörgås i soffan med öronen spetsade på att lyssna på sommar, en promis med henke som jag inte sett på hela sommaren, (fast han bara bor i huset brevid!) och efter det några snabba varv på stan)   middag å lite vin å med det en allmänt jätte trevlig kväll hemma hos Marisa med Vickis å Ida!
härliga tjejjer...som jag träffar alltför sällan:(....
måste göras något åt...
som anligt blev det rätt sent innan jag kom i säng i går. Men nu börjar jag nog verkligen närma mej att förstå att jag är ledig (om en vecka i allafall), och det är bara så. Jag gillar att vara uppe på nätterna. Lika bra att sluta tjata om att gå å sova.....hur som helst vaknade jag halv nio. tyckte det var liite tidigt å tänkte dra mej till nio. Starxt efter 11 slår jag upp ögonen. Måttligt irriterad på mej, eftersom det är suuper sol å varmt ute (  det är sant det är sant termometern stog på 41 grader!). men... Det där med fin väder visdae sej va en bluff....   regn moln sol, sol, regn moln... aa.. fatta grejjen lixom.
tänkte mej en promis ialafall (skyynda skynda så jag hinner ner på stan som jag tänkt innan jag ska hem å sova innan jobbet.....  mitt i mitt virr slår det mej: Jobb?... nämen easy... jag ska inte alls jobba i kväl!  det är ju i morogn kväll! (så nu kan ni själva höra min stora suck av lättnad och lycka!=) . började gå, men straxt bortom järnvägen tutar en bil. Jag i mitt nötskal bryr mej inte mer om det och svassar vidare, varvid bilen stannar, dörren flyger upp och en tjej kommer utfarandes ur den. Halvblind som jag ibland kan verka vara undrar jag vad sjutton som står ¨på..... Det visar sej vara ett stycke Lena hemifrån söderhamn........Promenaden blev utbytt mot The och massa prat i stället!!!.....även detta mycket trevligt japp... vi försökte oss även på en promis, men änglarna fick sådana gråtatacker, att det blev för... aaa. vi gick iallafall hem igen....
hoppsan hejsan, nu var klockan fem i stället för 1 som jag tänk.... men vad gör det? jag är ju ledig...( ok. jag han väll inte mer än komma ner på stan innan den var stäng. tråkigt tycker jag, men bra tycker nog min plånbok....)

av någon anledning har jag gått å vart så himla sugen på Ananas. ( skulle kunna tänka mej att det var jämförbart med de begär som gravida får i bland (pika...).....när jag kommer hem, så vad ser jag i kylen?  så klart en burk ananas!!!  överlycklig ehee jaa....
Sara är på väg hit.. men ?.. jaa, ja hinner på affären först! så... min stackars neighbur råkar än en gång ut för att halka med på en promenad till Ica (ok, nej...  den här gången var det inte så synd om han, efter som han själv ändå skulle dit=). På Ica inhandlades det Creme fraich och när jag komer hem bakas det en ananaspaj, som vi mumsade ( ok, vi var rätt mätta efter mjölbomberna vi åt innan, så smakade var kanske mer rätt att säga)uppdatering av senaste tiden med 10 orsaker att hata dej i bakgrunden.


Vad brukar du hitta på att göra, för att ge dig en godkänd anledning till att inte gå och lägga dig?

a feeling

right now I feel sooo greeeat...

explosionskänslorna är som bortblåst...hoppas dom fortsätter att vara det hela natten!

i väntans tider!

det händer i bland.
(kanske inte så ofta, men det Händer faktiskt!).
just nu är ett sådant tillfälle.
det är jag som väntar på att den andre ska bli klar!

wfuöq

okey
jag håller på att explodera

otrevligheter

jag tycker att man är otrevlig när man sitter vid datorn.
jusst nu är det just därför som jag sitter här

en ledig helg..

..har jag nyss haft...
den tillbringade jag på en ö ute i höga kusten.
(Ja, jag åkte buss alldeles alldeles ensam dit. och thank you  neighbour. Det var rätt busshåltsplats vi snokade rätt på då när vi precis nästan hade gett upp.:0)

fredan blev en gå på stan eftermiddag med fika och presenthandling, (Varför är det så kul att handla till vissa? tänk så mycket billigare det skulle bli om det inte var det!) och kvällen blev en gå på promenad kväll. vips var den kvällen förbi och där stog jag ännu en kväll med ofilade fötter, omålade naglar och omoppat golv.

Åkte på lördan. Hade jobbat natt till på fredagmorgon, så då sov jag ju halva dan, men kom ändå i säng till midnattstimmen. Kan ju inte påstå att jag somnade som en stock, men hamnade ändå rätt snabbt i dvala. när 0telefonen ringde för femte gången trodde jag att jag skulle få ett utbrott, vilket jag nästan fick. Nu var jag inte trött längre (inte nå).

vaknade supertidigt. (sömnkontot var nog ändå inte uttömt med tanke på att jag sovit länge på fredan). fixade och donade och tultade i väg till bussen som skulle gå 09.25. Hade ju en del packning, så att gå runt halv tyckte jag kländes bra. gott om tid, kan gå lungt och virra runt på stationen ett tag och vara allmänt nervös.

kort kommentar till det:
- tack solen för att du lyste på mej, och tack hjärnan för att du styrde mej att stoppa ner en bok i handväskan på morgonen. ( jag var framme vid navet 8.45....hmmm).

inga bilder i dag heller, eftersom ja... jag återigen inte har nån kamera.. men det kanske kommer några i efterhand...

Trevligt sällskap...  ute från morgon till kväll. flyttat runt ön allteftersom solen och vinden flyttat sig.
God mat å ett glas eller fem med vin. även en hel del bad! 
det bästa var väll att jag fick tid att faktiskt vara med dom tre små tufflorna...

Sen söndag kväll och hemfärd.
 - jag blir skjutsad till en hållplats närmare sundsvall än den jag hade kollat tiden till. Dom var naturligtvis störtsäkra på att bussen stannade där dom skulle lämna av mej, om den verkligen stannade på plutteplatsen jag kollat ut.    läskigt ändå tyckte jag att bara åka till en konstig plats.
där börjas det med att det inte finns någon gällande tidtabell och busstidsuppluysningen är ständ. pytiskt
Jag kom hur som helst hem.

´nu är det måndag kanske tillochmed tisdag, beroende på hur man ser på det.
dagar som denna är jag glad att jag jobbar natt. (det har vart en fiiiin dag).
1. vakna a mej själv vid 8.30
2. morgon promis med S och B
3. läs förra inlägget. (sol och bad)
4. sova en stund (och jaaa, armstetoskopet avslöjade grannen i gen... dunk dunkd dunk dunk....  det börjar alltid samma tid. straxt efter eatt jag lagt mej och slutar straxt innan jag ska stiga upp.

halvsidessolbränna

bra jobbat Turid

ännu en gång har du lyckats växa fast på filten under solen, utan att vända dej något, och bättrat på den grymt heta halvsidessolbrännan

som sagt: Bra jobbat.

beröm

hur kan så lite (så lite!) beröm ge
så mycket uppmuntran?

(ja, ibland tycker jag även att "diskret" beröm betyder mer än överflödigt)




men varför då?

åå
Varför?
så dumt dumt dumt

när jag skulle gå ut i dag, så märkte jag att dom var borta.
inte med mej längre
klart dom är med mej, även om dom inte är precis där jag  är så att säga.

åhåå vad jag saknade er.
det kommer knappas att bli bättre den närmaste tiden.
förhoppningsvis ´kommer sorgen att bli totalt dränkt när jag kommer tillbaka till ljusne igen, om en vecka eller tre... men det känns som en evighet dit......


kära springskor!
kan ni inte ta en egen liten utflykt och jogga hem till dalgatan!  utan min tyngd i er kommer ni att vara här redan i morgon högst i övermorgon om ni sätterfart nu!

musjakt

igår var vårt arbete inte som alla andra nätter.
det var lungt på den vanliga fronten
avvikande var att vi fick ägna en tid åt musjakt.


tillslut fick vi - efter en del om och men - iallafall ut den lille i det fria.

dags för arbete igen...

Det bästa med att komma till jobbet i kväll var att jag åter igen kunde öppna ögonen och se hur världen faktiskt ser ut.....
     ( fredag den trettonde - dagen till ära .- på morgonen när jag skulle cykla hem och sova, måste jag ha ltagit av mej glasögonen och lagt dem i fickan på förklädet. så nu i fem dagar har jag kunnat skylla det mesta som känts obekvämt på att jag inte sett det:)

jahapp.. va ett tag sen det hände något här tror jag...inget skrivet, ionget som händer?... nja.. jag tror det är lite tvärtom faktiskt...
 nån mer ingående summering av veckan lämnar jag nog till mitt minne., men en kort sammanfattning kan jag väll orka med.

Tack alla underbara för att ni förgyller mitt liv, tack för att ni firat mej. det har bliivit en väldans massa firande.  middag å fest å kalas ¨å fest fest fest och och några små minifiranden där emellanåt!
Tack för alla alldeles för fina presenter.

Har även hunnit med några dagar ute i sommarstugan. skönt. även om jag vissa stunder kan bli lite rastlös där - om det tillexempel regnar....men gott sällskap råder som känt bot på det mesta!. Tack tack C.!
sista dan jag var där, skulle jag eg. ha åkt hem lite senare på kvällen för att hinna med å kanske få lite kvalititime med S.    har blivit så hit å dit å stött å mycke prat å lite verksta på sista tiden.
tyvärr blev det itne så.
jag kan nog räknas som rätt strandsatt på ön. Hade inte riktigt registrerat att vi bara hade en bil med oss ut ( ja, jag kanske visste det eg, men det är inte alltid lätt att även lägga ihop ett och ett och fatta hur fakta blir i verkligheten. hur som haver så, skulle pappa komma tillbaka på kvällen, så det borde inte vart något problem. problemet var bara det att - han gjorde inte det.  så där satt jag - utan bil och utan telefon. (ja... det kräket ramlade i sjön. gaaaa).
känns bra.. köpe den där satans telefonen som jag eg inte alls borde gjort utifrån min studentekonomi, men det gjorde jag, och även om jag gnällt mycket på de, nmen den var bättre än både den relativt nya som jag fick låna av mamma( som jag glömde i stugan), och den mindre nya som jag i nödenslag nu fick med mej.......

  nu klarmas det... dags att kila! 

född in i det, eller är det ödet?

man kan undra vad som ligger bakom...till att olika människors hamnar där det hamnar.
för all framtid, eller för en period.

i dag när jag gick hem från sjukhuset tog jag en extra sväng och gick nere vid ån i stället för eftervägen.
när jag går förbi en av ja, vad heter det... men en liten "inbuktning" eftervägen, där det finns bänkar å blommor och så.
det sitter människor där.
inget konstigt med det. det är sånt "parker" är till för.
men jag lyfter ändå min blick lite.
öppnar öronen lite.
(inte ont dömande), men utefter det slitna utseednde samtliga av personerna som sitter där har, i kombination med det ibland sluttdriga, och i mina öron ord som är illa valda att "skrika" högt å brett omkring sej, drar jag slutsatsen att, ja, något i stil med att det här är inte flera grupper människor som med semester/sommarlov som är ute och njuter av en varm (om än molnig i vissa stunder) onsdags dag.
när jag kommer till lixom mest precis mittför, tvivlar jaginte längre, då jag - trots min förkylda näsa - sköljs över med ett os av sprit och bakfylla och uhhhh... ja, ni vet rubbet på en gång....

dfghkl

Jag kommer att bli ett fall med diagnosen tryckkokarsynndrom

....som visserligen exploderat i bland........men fasaden har ändå lyckats lappats i hop.....


ikväll blir i morgon

åhåå..

nu fick jag en sån där längtans känsla.
längtan efter*******





skriv behov fick jag nu med när jag slog mej ner här.

det var inte meningen att jag skulle få..
tänkte ju bara skriva några rader om kvällen..
men det får bli i morgon...

tar en penna och några rader med mej till sängen i stället....
                          så kanske jag somnar efter en stund och inte sover bort hela dagen....










NÄHÄ

å varför blrv det ingen bild där då?

jag la FAKTISKT in en.
let´s try again.....




dämn

I´ll give up...

nä, ger upp gör jag inte. sån vill jag inte vara

men

låt säga så här då.

Jag struntar i det!  ( då känns det mer som mitt val=)

HULDA

lovade ju en bild på Hulda efter ockelbo marknaden

och det sägs ju at man ska hålla det man lovar

så här är hon:D

reeegn regn regn

men va fasen!
 nu struntar jag i att det regna.
 nu går jag ut ändå!

Fiske kväll på Piren

det här är från en av mina kvällar hemma i ljusne  förra veckan.

utrustning

image20

image17

image18


image19


image21

image22


oj... den bilden tippade visst,,,,,  ja, det handlar om att hitta sin egen stil brukar man få höra i det mesta man ska höra....Mattias verkar ialafall hittat sin när det gäller att fiska.
image23

det blev utöver den riktiga fångsten även en del gigantiska fiskar på kroken...

image24


image26

image27

image28


Andreas
image32

image29

image30

jtdw

jag blev så glad
att hon blev så glad

det kändes så uppskattande!

work all night long

nämen hoppsan!
... då var det dags att få lite bråttom att göra sig klar och börna till jobbet i gen då!

rtwa3ert

men haalllo..
 varför kommer det inget ljud ur datorn???

Frukost nummer 2 för idag...

halv fem och vattnet till frukost teét håller på att koka upp.
- ja... det blir en thé och smörgösar frukost ii dag.
 känner bara för det.
så då fixar jag det.

regn regn regn.
fine
  visst är jag lite vresig över att jobba nu när det är gatufesten
- men lite hjärta har jag ändå, att tycka synd om dom som är lediga och hadfe härliga planer på att sitta ute hela dagarna å ha tr3evligt innan det var dags fr färd ner på staden....


undrar om jag ska försöka mej på en liten snabb uppdatering av veckan som gått om nått tag?....  det har vart en bra vecka...
räcker det som samman fattning kanske?:=)

nä, nu måste jag fika... ochh sätta mej och titta ut genom föntret på regnet....

fullda dagar!

Efter som jag Utslaget somnade klockan 11 i går, har dagen i dag vart en dag helt och fult i min stil. 
fullfart från morgon till kväll!

vaknade (av mj själv) straxt efter 7. steg upp...  åt frukost, läste lite tidning och väntade till klockan åtta i ett (om än ett hopp-löst) hopp om att få sällskap av en levande människa. Tog en promenad fram till klockan tio. Inte en levande själ ens när jag kom hem då....   efter ett tag börjar huset röra lite på sej - med buller och bång....

en sväng hit och en sväng dit en annan dit och en stund ute i stugan.

efter hemkomsten Tog jag mej en enorm löpar runda med morsan i släptåg på cykel under hela fem minuetr.....j*vla fu*king d*m fot.
men inget ont som inte har nått gott med sej!

efter som det blev en så kort tur hann jag även med en blixt visit till mannen bakom
detta !!   Alltid lika trevligt'!

Nu är det bara att sätta i gång att oroa sej för morgondagens morgon...upp klockan 6.... *gäsp*.... ska bara fixa lite, ta fram lite grejer, snacka med lite folk, käka, och varva ner ett halvår innan jag lutar huvudet mot kudden och gömmer mig under täcket.!

kram till alla som är värda en sådan!