det är fel på mej

Igår undrade jag (undrar fortfarande) vad det är för fel på mej som alltid packar ner hela lägenheten när jag ska åka bort en stund - fast jag vet att jag knappt kommer använda nått..

Idag undrar jag vad det är för fel på mej som inte kan sova.. la mej långt efter CSI slutat igår och har nu vart vaken sen halv 6.

bokläsning, nyhetsmorgon och frukost... inget verkar tråka ut mej så mycket att jag somnat om, så nu struntar jag i å försöka sova nå mer och går ut på en morgonpromenad i det molniga vädret istället!

Snart gör jag en Sörgard

Snart gör jag en 'Runar Sörgard
Fast jag kommer inte sikta på rådjur utanför mitt sovrumsfönster

MEN ALLA JÄVLA BILAR

Problemet är väll bara att jag inte har nått att skjuta med....Kanske locktången skulle kunna göra en snabbförvandling?

baksidan med att vara vaken på natten

men fan va bra det känns att dra ner rullgardinen och sova bort den dag som ska bli den finaste på länge

tick tack

men attans vad senaste timmen har gått sakta!

Känns lite som slowmotion...

små grodor

Hoppas alla haft en fin fin midsommar!

Små grodorna smågrodorna!


manlig filosofi i syafrika

Tillåt mej att bli förbannad...
I sydafrika har var 4:e man begått våldtäckt
Gruppvåldtäckter är även väldigt vanligt, då anledningen till gruppvåldtäkter anses stärka banden mellan dem som utför den.....

                  Svt 1 19/6



men vad spelar det för roll att jag sitter här och blir upprörd när jag ändå inte gör något för att det ska bli bättre? Ingen nytta med det?

om det här med hudcancer v.s. sola

En kompis skulle gå och sola igår....
Jag kunde inte låta bli att nämna att de på nyheterna i morse tog upp att antalet fall av hudcancer bara ökar, ökar och ökar (förmodligen för att jag känner mej själv som en som typ tigger om malingt melanom genom att aldrig ta mej för att använda solskyddsfaktor)...

Följandfe ord är alltså inte mina, men de satte punkt för "diskussionen"

ja, men hellre att jag dör brun och snygg än blek och ful.....


Ett besök i Idas nya bostad!

Men attans vad trevligt det var att Träffa brudarna i dag. Ida, vickis å fru marisa!

Och
Ida, jäkla go kaka du bakat!

ändrade planer för semestern

en del av min semester var i det närmaste bestämd till 5 dagar i prag med E och ev. några andra...
Ett SMS kom till telefonen
det var det enda som behövdes för att resan till Prag skulle ställas in

Vi åker istället till Campingen i Indal.

Det skulle bli ett billigt alternativ. 36 kronor om vi laddar busskortet....
För att få till den riktiga känslan av lyx tänkte vi slå på med en dunk hb...

Hon är verkligen duktig på att ordna fram fina alternativ den där
E


feeling greeeeat

Tänkte bara informera världen om att jag just nu mår BRA
Ligger under täcket och Tycker att det ska bli fantastiskt skönt att sova efter att: gjort lite nytta på förmiddagen, joggat närmare timmen tidigare idag, vilat nästan ett par timmar på ett fik (där jag drack te latte) och sedan promenad till och från orkopeden där jag och J bland annat sparkade på säcken tills klockan var närmare midnatt....Lång Dusch och En tunnbrödsrulle med ugnskokt öring på fick avsluta kvällen.

Skynda mej å sova så blir det dag fortare, och jag därmed kommer att få veta om S. kan få ledigt från jobbet och hänga med til Lux för lite partaj med C i början av Juli... Vore så sweeet

får vilken skit som helst säljas i affärer?

Finns det ingen som kontrollerar vad affärerna säjler?

När jag kom hem och skulle byta sittdynorna på stolarna upptäcker jag att det inte finns nå snören eller liknande att knyta fast dom med på stolen?

Vad tror de att jag använder stolarna till?  att titta på eller sitta på?  Kan väll inte ha ett par stolsdynor som trillar av stolen bara man petar till stolen?

åhåå

Mitt köksbord väger ungefär ett ton
iallafall i förhållande till min kroppsstorlek och därmed förmåga till kraft
Därför blev jag lite smått irriterad när jag pustat och kämpat för att få bort den gamla mattan som låg under den, och sedan genomgått ett styrkepass som räcker för en vecka för att få dit en ny matta - Bara för att inse att mattan jag la dit kanske var den fulaste jag sett.
alltså en Mycket ful matta - som gjorde både sig själv och allt annat i mitt kök mycket fulare än det redan är - bara genom att finnas till

Nej, jag gör inte om proceduren för att lägga tillbaka den gamla mattan tills att jag köpt en ny FIN matta.

Många gånger har jag tänkt tanken att börja Tänka Innan jag gör något. Tyvärr tillämpar jag aldrig den tanken,,,,Varför gör jag inte det?

Ingen reklam när jag inte är hemma. Det kan väll postbäraren fatta av sej själv?

Bara en vecka var jag borta, och när jag idag kom hem och öppnade dörren höll jag inte på att ta mej in för Posthögen.....Att jag aldrig lär mej... Jag ska banne mej sätta upp en "ingen reklam tack" skylt om jag så bara ska bort en helg!

En stor skylt med neonlysande bokstäver

Inte alltid lätt att förstå vad andra menar... Speciellt inte mammor...


I bilen på väg hem från stan:
Mamma: (kikar med en såndär giraffhals som bara mammor kan få, lite snett åt mitt håll) Hörru Turid...Hur har du det med hastigheten nu förtiden?
Jag: eh va?
Mamma; Ja, Jag hade nästan börja tycka att du börjat närma dej att få ett tempo som gäller för de flesta andra...(tyst några sekunder)...Men numer Håller du nästan konstant samma fart som innan du tog körkort....

Hmm.... Fattar INTE vad hon menar med det.....

Banta resväskan

nu är det dags att packa väskan för att åka hem och göra ett sista litet ryck innan semestern.
Planerna för semestern kan jag inte annat än hålla alla tummar jag kan för att de går i lås. om de gör det, kan jag inte annat än hata mej själv för att jag inte tog ut alla semesterdagar jag har rätt till....Kan tänka mej att jag skulle behöva ett par dagar att vila upp mej när jag isåfall kommer tillbaka från semestern.....

Hur som helst tror jag att jag lämnar kvar en  hel del av de saker jag hade med mej när jag åkte från sundsvall förra veckan... Tänker inte ta någon risk för att bli utsatt för samma tragedi en gång till (att bli omkörd av en GAMMAL tant med rollator).  Jag kunde inget annat göra än att tappa hakan och se mej omkring och räkna mina väskor och fundera om det verkligen inte var NÅGOT jag kunnat klara mej utan i en vecka....Och sannerligen hade jag nog klarat mej med en ryggsäck och en handväska....

Ungefär så jag brukar se ut när jag ska åka bort ett par dagar     


  (Bilden snodd     från  nån blogg jag slumpmässigt hittade....)

pissväder

http://www.yr.no/sted/Sverige/G%c3%a4vleborg/Ljusne/time_for_time.html

En veckas ledigt och vädret har vart som på den vänstra sidan HELA veckan. men på Tisdag frammåt lunch verkar solen titta fram - VILKEN TUR ATT JAG BÖRJAR JOBBA IGEN DÅ VID 13.30 tiden.

Nu skiter jag i det här och går och äter lite äppelkaka istället.

varför är jag så sällan i stallet nu förtiden?

    Jag saknar dem ju. Hästarna alltså....  i samma stund som jag knuffar upp den tunga salldörren existerar inga bekymmer längre.  
 
vad sägs om en lång iq befriad barbackaritt längs stranden i månskenet?                  Eller kanske ett pass på en hopp eller dressyrbana som kräver lite mer fokusering? hänger du med? mej kvittar det fö tillfället vilket alternativ det blir!
 
Invigningen (ridsport.se)

?

varför glömmer jag oftare att ta med mej saker, när jag tagit fram dem och lagt dem på något strategist ställe - än om dom är på sin normala plats?

Dagens Planer totalt inställda -

Långkalsonger och ylletröjor
Gummistövlar och regnställ
mössor och vantar

Jag är ju redo för regn och skitväder!

Men nähä, tävlingsledningen tyckte inte att Störtregn och kulingvarnig var någon bra kombination Idag, så jag får väll stanna inne och Käka muffins då istället

Fan
´Vi skulle ju vinna ju
u
Efter det skulle jag å D föröka dricka den där glöggen vi aldrig hann med i julas (vilket känns som en liten katastrof, eftersom vi druckit glögg kväll/natten innan julafton i ungefär hur många år som helst  - ja så länge att jag från början inte hade något stöd från myndigheter att dricka annat än blossas glögg från konsum! 
                                
vs
själv skulle jag föredra muffinsarna efter att tinat i en batu efter målgång.......

                                                                                                                                                                                       bilder från wikipedia

I taket Lyser Stjärnorna

Den planerade filmkvällen i torsdags  - att se I taket lyser stjärnorna - blev kanske inte helt oväntat Allt annat än filmkväll.
(men ändå ett stort tack till dej vännen K, som efter att haft mej tjutandes i telefonen om att jag inte fick filmen att fungera, Hade löst mitt problem innan jag han sätta mej i bilen och åka 300 meter till honom...tänk vad tid jag hade sparat om jag erkänt för mej själv att jag inte kunde på engång, istället för att trycka på alla knappar som både fanns och inte fanns i över en timme innan jag svaldestoltheten och ringde).


Hur som helst tittade jag på filmen nyss.
Jag har bara hört bra kritik om filmen och när jag läste boken tyckte jag, som jag nämnd i ett tidigare inlägg, att den var jättebra.


 filmen var bra - men för den som undrar rekomenderar jag boken framför filmen.



det där med att välja från menyn

Varmrökta rödingen med senapssås på Albertina är inget att klaga på
Men ska man svika räkmackan, eller gud förbjude, Köttbulletallriken, får det nog i fortsättningen bli laxtallriken *mummms*

men det blir inte alltid bäst när man låter kyparen bestämma vad som är godast.
Ungefär som det inte alltid blir lika gott som man väntat sig när bartendern får blanda den godaste drinken hon kan.

Jag skulle nog kunna vänja mej....

för andra dagen i rad ser min morgon ut så här:
Vakna tidigt, stiga upp, äta frukost i lugna och ro och planera att gå ut och träna - men istället kännt efter om jag ändå inte är lite för trött för att vara uppe, konstaterat att "ja det är jag, och ja, jag kan gå och lägga mej igen - för jag är ju faktiskt ledig!

Rätt skönt att ligga och lyssna på regnet som smattrar utanför.

Nu läsa: läsa ett kapitel i En Geishas memoarer - eller Girl with the Dragontatoo..... Inte lätt att välja när man läser två bra böcker samtidigt....

Kl. 12 ska jag leta fram sydvästen för lite utomhusaktivitet innan Bästa L switchar förbi! 
Kanske en sväng på sjön? Kanske fika lite? Kanske bara vara inne och kura med livsviktigt skitsnack?Kanske Meta lite (detta om L går med på att stå för att ta på mask på kroken, och av eventuell fisk). Vilket låter bäst?

En sak är iallafall säker... ikväll blir det att titta på Itaket lyser stjärnor tillsammans Med S.      Läste den boken för flera år sedan. Minns att jag tyckte den var jättebra, och när jag tidigare i år såg att den kommit ut på bio skulle jag gå och se den... men ibland blir vissa saker helt bortfallna....

Utkast: Vaknade efter på tok för några timmars sömn ...

Vaknade på tok för tidigt i morse...
Dagen är fullprogramerad, så jag tänkte att jag skulle passa på att utnyttja tiden till att förbereda Lunchen... steka iordning köttet å så ni vet, Precis som en gammal tant skulle kunna tänka...).

Att steka kött straxt efter sju på morgonen är inte bra. En stekpanna med för mycket fett och för hög värme leder till en sorts rökutveckling, kraftig nog för att få rökskador i lungorna och tårar i ögonen, samt ett parndlarm som skadar hål i öronen innan jag hittat något som var högt nog att klättra upp till taket å stänga av det på......

Det enda valet som fanns var att sätta fläktens gas i botten, öpnna dörrar och fönster och fly en stund till det värsta lagt sig.

Straffet av att försöka vara effektiv blev att jag inte får någon varken morgonpromenad eller morgon jogging...

Jag ska aldrig mer tänka att jag ska vara effektiv. det för bli en tanke som får komma i efterhand i form av *jäklar vad effektiv jag VARIT  idag!

Lite smått å gott att göra under ledighet...

                                                          utflykter                                                     Äta onyttigt                                       träna
                  äta nyttigt                                                  Hejdå Fest:(                            utflykter                                 
                                                                                                                                           Flyga                 äta gott
               
Måla                                           sova
                              Segla                                                                                    Grilla
                                                                                                                                                                                    glögg 
                   
tävla                              läsa                                    UMGÅS                                           festa                                        Sola

Minigolf och andra melösa sommarsysselsättningar                                     meta                                bada

en kväll av lugn och ro?

Om en enda kväll ska avsättas till att bara vara hemma, ta det lungt och och bara må bra....
Välj då inte en lördagkväll
Iallafall inte en lördag kväll när det är Crucing på gatan nedanför dej, och när de som bor i typ grannlägenheten (Alternativt Grannlägenheterna) har fest.